Använda kontaktlinser 

När kan jag använda kontaktlinser?

LinserI vilken ålder kan man börja använda kontaklinser? Att använda kontaktlinser är ett visst ansvar, då det krävs ett visst arbete att sköta dem. Dessutom ställs höga krav på ens personliga hygien, eftersom linserna placeras direkt på ögats yta.

Det blir därför en fråga om mognad. Om du som förälder upplever att din tonåring klarar av att sköta linserna, finns det sannolikt inga problem med att låta henne eller honom använda dem, förutsatt att det finns ett behov.

Om du har torra eller irriterade ögon för att du producerar för lite tårvätska är det dock inte lämpligt att använda kontaktlinser, eftersom det kan leda till sårbildning. Detta gäller särskilt äldre människor, eftersom torrhet blir vanligare med åren. Men naturligtvis är det olika för olika indivder. Ögontorrhet är ett symtom för vissa sjukdomar, särskilt olika former reumatism.

Att påverka kroppens egen produktion av tårvätska, t.ex genom att dricka mycket, är inte möjligt. I stället får man motverka ögontorrhet med hjälp av tårsubstitut. Man droppar det i ögonen några gånger om dagen, så fungerar det som en ersättning för tårvätskan. Detta är dock ingen lösning om man vill använda kontaktlinser. Om linserna inte känns bra bör man överhuvudtaget låta bli att använda dem.


1. LensesOnly

LensesOnly
Betyg:5/5
Betyg: 5/5

Är du på jakt efter kontaktlinser till konkurrenskraftiga priser? Då är LensesOnly.se webbplatsen för dig. Man säljer endast originalprodukter från kända tillverkare som Ciba Vision, Alcon, CooperVision och Bausch & Lomb. Betalning sker med kreditkort eller mot faktura.

LensesOnly

2. Linstorget

Linstorget
Betyg:4/5
Betyg: 4/5

Med snabba leveranser och låga priser erbjuder Linstorget.se en enkel och smidig lösning för dig som letar efter kontaktlinser på nätet. Behöver du hjälp med din beställning så får du hjälp via mail inom 24 timmar. Betalning sker enkelt med faktura eller kreditkort.

Linstorget